facebook_page_plugin
Mr. X - 1. rész

Mr. X - 1. rész

 

Az „X”, mint jelzés az emberiség történetében sok, fontos dolgot jelölt. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy a kalózok meséiben X jelölte a kincs helyét, vagy egy matematikai képletben az ismeretlen értéket helyettesítik vele...

 Szeretnénk elindítani egy új sorozatot erről a kis jelről, melynek több oka is van. Egy számunkra ismeretlen ember lesz a főszereplő, akit ezen túl csak úgy hívunk, Mr. X. Nem tudjuk ki ő, a neme, a kora, a képzettsége abszolút ismeretlen számunkra, a Camera Kft. szervizesei is csak a „monogrammja” alapján tudják azonosítani. Nevét annak köszönheti, hogy gyakran találkozunk olyan objektívekkel, melyek belső, finoman megmunkált szerkezeti elemeibe karcolva megtalálható Mr. X monogrammja. Emiatt kapta "szakemberünk" ezt a nevet, sőt kap is egy sorozatot, melyben be fogjuk mutatni munkáit, mellyel, nagy szerencsével nem okoz további károkat az ügyfeleinek, csak saját hozzáértését minősíti vele.

 

 Természetesen időnként a különböző alkatrészek állását össze kell jelölni, erre a célra rendelkezésünkre állnak olyan speciális eszközök is, mint az alkoholos filc, ami a szakbarbár karcoláshoz képest már Hi-tech eszköznek minősül. Viszont azt, hogy miért kell primitív módon a mechanikába karcolni a jelöléseket, azt nem értjük. Főleg olyan helyen, amit csak egyféleképpen lehet összerakni.

 

FC913FCC503D8B3A0E539ED8EFA1BCE458F3921E7C5422E0A5pimgpsh fullsize distr

 

 A képen levő objektívet is Mr. X próbálta javítani. Szakértelmét jellemzi, hogy az objektíven belül, a gyári csavarokat szedett-vedett módon összeválogatott, különböző méretű és típusú csavarral pótolta. Nem tudjuk elképzelni mi történhetett, esetleg egy macska ugrott rá a szerelőasztalra, vagy a kedvenc csapata gólt rúgott és örömében felborított mindent az asztalán, de mindegy is, nem szeretnénk tovább találgatni.

Történetünk folytatódni fog a jövőben, érdemes lesz követnetek.

Comments powered by CComment