facebook_page_plugin
A Sigma OS rendszeréről

A Sigma OS rendszeréről

 Egyes Sigma objetkívek a konstrukció egyszerűsítése és ezzel a megbízhatóság növelése érdekében nem tartalmaznak stabilizátor rögzítő mechanikát. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy kikapcsolt stabilizátor esetén is a mágneses tér tartja középen az OS lencsetagot, de nem kompenzál. Canon rendszer esetén a váz 1 perc tétlenség után a fogyasztás csökkentése érdekében készenléti módba helyezi az optikát, ezért az OS lencsetag már nem középen lesz.

 
  Speciális feltételek mellett ez bemozdult képeket eredményezhet: Például, ha manuál fókuszban, állványról fotózunk, kikapcsolt OS mellett hosszú záridős expozícióval és több mint egy percnyi várakozás után nyomjuk az expo gombot, akkor az expozíció és az OS újra működésbe lépése egybe esik, ezért lehetnek elmosódottak a képek:

 

Idle 1 sec s

 

 Ez egyszerűen kiküszöbölhető azzal, hogy tétlenség után félig rányomunk az expo gombra (SW1, MF esetén is) várunk 1 másodpercet, míg az objektív "felébred" az alvó módból és ez után készítjük el a fotót. Nagyobb Sigma teleobjetkívek tartalmaznak rögzítő mechanikát, mint pl. a 70-200 OS, 150-600 széria.

 

Stand by 1 sec s


 Hogyan tudok megbizonyosodni arról, hogy melyik modell milyen OS egységgel szerelt? A kikapcsolt vázról levéve, a rögzítő mechanika nélküli objektívek mozgatása esetén "kotyogás" hallható, hasonlóan ahogy WCM AF-el rendelkező videókamerák esetében is. Minden stabilizátorral szerelt objektív esetén érdemes így eljárni, mert a stabilizátor működésbe lépéséhez némi időre lehet szükség:

 

 

Megjegyzés: www.diyphotography.net/how-a-sigma-art-lens-messed-up-my-ferrari-photo-shoot/

 

Comments powered by CComment