facebook_page_plugin
EOS R rendszer bemutató

EOS R rendszer bemutató

 

Bemutatkozik a forradalmian új EOS R rendszer

 

16 WH promotion

 Alapjaiban újratervezve, az úttörő EOS R rendszer az innováció teljesen új szintjén sokkal részletgazdagabb eredményt adnak, utánozhatatlan élességgel. Az EOS R az első olyan fényképezőgép, amelynek 12-pines csatlakozója, 20mm szenzorsíkja és 54mm átmérője van, ezzel minden eddiginél nagyobb rugalmasságot adva az objektívek fejlesztéséhez. A nagyteljesítményű RF objektívek, a 35mm full frame CMOS érzékelő megközelítőleg 30,3 millió effektív pixellel és a legfrissebb DIGIC 8 képfeldolgozó processzorral az EOS R rendszer mindig jó minőségű képeket készít. A folyamatos exponálás sebessége miatt felmerülő esetleges torzítást a DLO (digitális objektív optimalizáló) javítja úgy, hogy korrekciós adatokat továbbít az objektívből a vázba.

  04 WH product 

 A világ leggyorsabb autófókusza – amely mindössze 0,05 másodperc – és a mozgó témákat pontosan elkapó EOS R magabiztos fényképezést tesz lehetővé: 8 kép/mp folyamatos exponálással (fix AF) és 5 kép/mp AF követéssel. Az EOS R autófókusza az érintőképernyőn könnyedén áthúzható (touch and drag), és ezzel kategóriájában kivételes, 5,655 választható AF pozíciót képes intuitívan szelektálni. Az EOS R autófókusza kifejezetten jól működik gyenge fényviszonyok esetén is, ebben a továbbfejlesztett EVF (elektronikus kereső) segíti, melynek 3,69 millió pontja 100%-ban visszaadja a képet, így a kép sötét részei is jól kivehetők.

 

 Az EOS R teljesen némán exponál, így a legintimebb körülmények között is diszkréten rögzíthetjük a képeket, ezért kifejezetten ideális sajtófotósok és esküvői fotósok számára.  Az EOS R megkapó 4K felbontású videokat készít, full audio vezérlése, a kihajtható és forgatható érintőképernyője és a manuális fókusz beállítása tökéletes filmkészítő eszközt eredményez. A filmesek számára szintén óriási előny, hogy akár 10-bites, Canon Log-os képeket készíthetnek semleges kontraszttal 12 lépéses dinamikatartományban (ISO 400), úgy, hogy az utómunkánál minden szín apró részletekre bontható, az árnyékos és fényes területeken egyaránt.

 

 A felhasználók könnyen tudnak dolgozni az EOS vázzal, mert szinte minden beállítása személyre szabható. Az ismerős, de továbbfejlesztett ergonómia és a magabiztos kezelhetőség, az időjárásálló, robusztus magnézium ötvözetű váz kényelmes markolatával a hosszú időn át tartó munka sem megterhelő.

 

04 WH product s

 

 A Canon EOS sorozatban elsőként, az EOS R beállítható multifunkciós skálával rendelkezik. A csúszkát állítva rögzíthetjük kedvelt beállításainkat, pl. az ISO értékét. Akik mozgásban vannak, azok számára az állandó Bluetooth kapcsolat lehetővé teszi, hogy párosított okostelefonnal rögzítsék a GPS adatokat is. A Canon Camera Connect alkalmazással távirányítható, ezzel még nagyobb a képalkotás szabadsága.

   

Csúcsminőségű optikák

 

 Az RF objektív foglalat gyökeresen új optikai designt kapott – a 20mm fókuszsík és az 54mm átmérőjű foglalat eddig elképzelhetetlen objektív fejlesztéseket tesznek lehetővé a Canon mérnökei számára. Az EOS rendszer alapjain nyugvó objektívek mellett a Canon 4 vadonatúj EOS R objektívet is bemutatott, amelyek az optikai lehetőségeket emelik magasabb szintre. Új sztenderdeket nyitnak a minőség és a gyorsaság terén: az RF 50mm f/1.2L USM kategóriájában most a leggyorsabb 50mm f/1.2 L-sorozatú fix gyújtótávolságú objektív. Amit kapunk vele: rendkívüli részletgazdagság, szuperéles, meglepő mélységélesség és gyenge fények mellett is figyelemreméltóan éles képek.

 

 Az RF 24-105mm f/4L IS USM szintén L-sorozatú, ideális a filmesek számára, ha a természetesség visszaadása a fő cél és kiegyensúlyozott fókusz átmenetekkel, a téma finom lekövetése szükséges, ahogy elmozog sztori a kamera előtt. Kompakt méretű, könnyen kezelhető, fix f/4 rekesszel. A gyors, csendes autófókusz és az 5-lépéses képstabilizátor tökéletes mozgóképek rögzítésére.

 

 Az RF 28-70mm f/2L USM standard zoom objektív nagy rekeszértéke és változatos használhatósága új szintre emelheti a fotós kreativitását. Ez a világ első nagy látószögű full frame kompatibilis standard zoomja, amely f/2 fényerőt képes adni a teljes zoom skálán.  Sőt, az objektív háza ellenálló ütődés-elnyelő kialakítása tartóssá is teszi.

 

 Végül, de nem utolsósorban az RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM egy szupergyors makro objektív, nagylátószögű perspektívában, hibrid képstabilizátorral, nevéből adódóan, közeli képek készítéséhez ideális. A fókusz, a rekesz és a képstabilizátor vezérlő mind egy egységet képeznek.

 

Comments powered by CComment