A Canon European Warranty System (Canon EWS) jótállással kapcsolatos információk

EWS_s.png

 Amennyiben a Canon termék meghibásodik, a Canon European Warranty System (Canon EWS) jótállására jogosult ügyfeleink a vásárlás után meghatározott ideig ingyenes javítási szolgáltatást vehetnek igénybe a jótállási feltételek teljesülése esetén. Az EWS két különböző szolgáltatást tartalmaz. Az Önre vonatkozó ajánlat a vásárlás helyétől és a megvásárolt terméktől függ.

  

Normál EWS jótállás:

 A legtöbb Canon fogyasztási cikkre a Normál EWS jótállás vonatkozik. Ha a termék a jótállási időszak alatt meghibásodik, be kell vinni egy hivatalos Canon márkaszervizbe, ahol - a jótállási feltételek teljesülése esetén - ingyenesen megjavítják azt a Canon meghatalmazott szakemberei. A javítás végeztével a terméket visszakapja.

 

Magyarországon a Canon fotoeszközök szervizelését cégünk, a Camera Kft. végzi.

 

 Helyszíni EWS jótállás:

 Az arra jogosult lézer és tintasugaras termékekre (csak bizonyos országokban) Helyszíni szolgáltatás vehető igénybe. Ha egy jogosult termék a jótállási időszak alatt meghibásodik, az alábbi helyszíni garanciális szolgáltatások egyikében részesül:

  • Helyszíni szerelés (szakember által)

  • Helyszíni csere (futár által)

 

 Ha a Helyszíni jótállási feltételek nem szerepelnek a felsorolásban, az Ön lakhelyén nem vehető igénybe a helyszíni szolgáltatás. Ebben az esetben csak a Normál jótállási szolgáltatás érhető el.

 

Standard EWS feltételek

 

 A Canon és az EWS-tagok jótállást vállalnak azért, hogy a termékben található hardver a jótállási időszak alatt üzemképes. Amennyiben a hardver a jótállási időszak alatt meghibásodik, az EWS-tagsággal rendelkező országokban a kijelölt Canon szervízközpont(ok) biztosítják a hardver ingyenes kijavítását.

 

 Az ingyenes EWS-szerviz szolgáltatást a vevő csak a jótállási jegy és a kiskereskedő által a vevő részére kiállított eredeti számla/nyugta bemutatása mellett akkor veheti igénybe, ha a jótállási jegyen feltüntetésre került:

  • a vevő neve

  • a kiskereskedő neve és címe

  • a megvásárolt termék típusa és sorozatszáma (ha van ilyen), és

  • a vásárlás dátuma.

 

 A Canon fenntartja a jogot arra, hogy az ingyenes kijavítást megtagadja, ha a feltüntetett információ nem teljes vagy azt a termék eredeti megvásárlását követően eltávolították vagy megváltoztatták. A Canon fenntartja a lehetőséget, hogy a Canon termékeket új vagy felújított alkatrészekkel javítsa meg, vagy olyan termékekre cserélje le, melyek teljesítményben és megbízhatóságban az újjal egyenértékűek. A Canon úgyszintén fenntartja a lehetőséget, hogy a terméket egy egyenértékű modellre cserélje le, ha az eredeti már nem szállítható tovább. Felújított alkatrészek vagy készülékek csak abban az esetben kerülnek felhasználásra a kötelező jótállási idő alatt, ha az adott országban érvényes fogyasztóvédelmi törvények ezt lehetővé teszik.

A jótállás ideje általánosan 1 év. Canon Pro termékek esetén 2 év.

A Canon European Warranty System (Canon EWS) további részleteiről és feltételeiről EZEN AZ OLDALON olvashat bővebben.